Новини

Відео пожежі у соборі Паризької Богоматері
16.04.2019 13:44
     Горить собор Паризької Богоматері – з’явилося відео пожежі у Нотр Дам де Парі.        На відео видно, як горить собор Паризької Богоматері. Пожежа у Нотр Дам де Парі почалася з верхньої частини будівлі – з даху і шпилю, зараз вогонь перекинувся на конструкцію собору.        Шпиль разом з годинником, як олов’яний, обвалився. За ним завалився і дах.            Нагадаємо, що горить Собор Паризької Богоматері, Факти ICTV ведуть онлайн-трансляцію і стежать за розвитком подій.        Відомо, що на місце події приїхали президент і прем’єр-міністр Франції. Попередньо у результаті пожежі ніхто не постраждав. Пожежа у Нотр Дамі де Парі гасять з землі, повітря і води.
Понад 500. Кількість переходів з УПЦ МП до новоствореної ПЦУ сягнула нової позначки
16.04.2019 13:14
     Рішення про перехід з РПЦ в Україні в новостворену ПЦУ прийняли вже понад 500 парафій.        Відповідна інформація подана в інтерактивній мапі переходів.        Лідером за активністю переходів залишається Волинська область. Там кількість парафій, які вийшли з РПЦ, вже перевалила за сотню, тоді як загальна кількість зареєстрованих громад цієї церкви в регіоні одна з найбільших по Україні – більше 600.            Голова ПЦУ призначив дипломатів        Також багато парафій ухвалили рішення перейти до ПЦУ у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Рівненській та Львівській областях. Зокрема, в одному з районів Львівщини всі парафії колишнього Московського патріархату перейшли в ПЦУ.
На Тернопільщині штрафуватимуть за неприв’язаних собак
14.03.2019 09:13
     Жителі міста Хоростків постійно скаржилися на собак, які бігають вулицями міста і лякають перехожих. Тому, міська рада запровадила новий вид штрафів.        Зокрема, власники тварин, які не триматимуть домашніх улюбленців на повідку або у вольєрі, змушені будуть платити за це гроші.        В міській раді зазначили, що поява на вулицях зграй собак створює небезпеку для жителів ОТГ, а також для дітей. Тому, порушників  притягуватимуть до адміністративної відповідальності.
Регіоналівські політтехнологи на службі у тернопільської «Батьківщини»
14.03.2019 09:17
     70 млн. гривень – така ціна перемоги кандидата від ПП «Батьківщина» Юлії Тимошенко на Тернопільщині. Сума на переший погляд захмарна, однак якщо розділити поміж виборців, які б мали проголосувати на її користь, то сума просто мізерна – 500грн. або 18$ за голос  (формула розрахунку наступна: 70млн. розділити на 1182 (кількість дільниць) х 10 агітаторів х 10 прихильників.  Саме за таку суму люди готові були обрати майбутнє своє та своїх дітей.        Цю інформацію озвучив під час прес конференції народний депутат Т. Юрик (http://ternopil.solydarnist.org/?p=3525), назвавши прізвища осіб, причетних до реалізації вказаної схеми у нашому регіоні. Редакція провела своє незалежне журналістське розслідування, використовуючи відкриті ресурси інформації і натрапила на досить цікаві факти. І найголовніше, нам вдалось дізнатись, як, по суті чужі, технологи, особи з інших регіонів, змогли за такий короткий термін сформувати досить широку мережу політичних прихильників.  Чи немає тут допомоги зовні і чи не апробовувалась вказана мережа іншою структурою раніше?        Усе по порядку.        Керівник групи політтехнологів в регіоні – Валентин  Віталійович Ходулін, директор ТзОВ „Стратегія Рост” (https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/33238972/).          Він  уже робив спробу спільно із відповідальною за 167 виборчий округ Тетяною Сербіною,          яка тимчасово проживає у Заліщиках, втілити схему підкупу виборців у квітні 2018 року під час виборів до Дорогичівської та Товстенської територіальних громад (https://provse.te.ua/2018/04/partiya-batkivschyna-na-pidkup-vybortsiv-na-ternopilschyni-vydilyla-3-miljony-hryven/). Як і сьогодні, у виборчих кампаніях до ОТГ 2018 року  фігурувала аналогічна сума – 500 грн., загальний кошторис – 3 млн. грн. Прикро, але це ще одне підтвердження, як дешево Юля Володимирівна та найняті нею маніпулятори цінують тернопільських  виборців. Тоді завдяки своєчасним слідчим діям за кримінальним провадженням по статті 160 щодо підкупу виборців, правоохоронцями вдалось заблокувати реалізацію виборчої піраміди  В.Ходуліним та Т.Сербіною. Апробація Валентином Ходуліним схеми, не дивлячись на фінансові втрати і досить низький результат, напевно  себе виправдала. Він повернувся  в регіон знову, у липні 2019 року. Однак, уже не рядовим виконавцем, а куратором Тернопільської та Івано-Франківської областей.        За пів року своєї невтомної діяльності В. Ходулін з компанією сформували кількісний склад  «виборчої мережі» ВО «Батьківщина» по виборчих округах області, який виглядає досить солідно: 57 секторних, 1182 СВД, 17595 агітаторів. В.Ходулін  підпорядковується Владиславу Ковалевському (https://www.youtube.com/watch?v=lRrn1K8ACog) ,            а останній безпосередньо нардепу від «Батьківщини».          Спільно із керівником групи від ВО «Батьківщина» Валентином Ходуліним в Тернопільську  область прибув такий собі          Микола Володимирович Свергунов, родом з м. Черкаси, судимий із непогашеною судимістю. Вказаний технолог в 2010 році був членом ОВК № 197 від кандидата в президента України  В.Януковича (http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2010/WP028?PT001F01=700&PT005F01=197), а в 2015 році, будучи членом  «Регіоналів», уже керував виборчою комісією на місцевих виборах від  колишнього господаря  «Партії Регіонів». У 2015 році, М.Свергунов вперше попався на фальсифікації результатів виборів. Редакція володіє матеріалами судового вироку  Соснівського районного суду у м. Черкаси у справі М. Свергунова, якого  25 травня 2018 року  визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.158 КК України «Фальсифікація виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців».          У Тернопільській області ПП «Батьківщина», з урахуванням попередньої виборчої практики, доручила Миколі Свергунову відповідати за два стратегічні округи: Збаразький, № 164 (входить  5 районів) та Теребовлянський, № 166 (входить 4 райони). Останній справно виконував свою роботу, підібравши по Збаразькому 14 секторних, 307 СВД, 4605 агітаторів, а по Теребовлянському  12 секторних, 270 СВД, 3990 агітаторів. По причині вилучення правоохоронцями у М. Свергунова виборчих матеріалів та грошових коштів, а це близько 40тис. доларів, ошуканими досвідченим махінатором залишились усі члени піраміди у дев’яти районах.          Як наслідок, люди залишились без обіцяних 500 грн., а списки учасників  мережі опрацьовують правоохоронні органи для вручення повісток.        Миколі Свергунову правоохоронцями вручено повістку для явки і дачі показів у кримінальному провадженні за статтею 255 КК України «Створення злочинної організації».          Що ж стосується згаданої нами Тетяни Миколаївни Сербіної,          то вона також має практику виборчої роботи.  У 2012 році була членом  окружної виборчої комісії у 195-му ВО від сателіта «Партії регіонів» Ліберальної партії та у 2014 році на ВО № 194 – в якості секретаря виборчої комісії від Регіонівських нащадків  – «Опозиційного блоку». Тетяна Миколаївна трудиться у 167 виборчому окрузі області, формуючи мережу прихильників у Чортківському, Заліщицькому та Борщівському районах. Під час обшуків у неї, як і у її колеги Миколи Свергунова, вилучені списки членів виборчої піраміди та значні грошові кошти. До речі, на одній із квартир у м. Заліщики.        Ось так, колишні регіонали, реанімовуючи свої виборчі технології під серцевим брендом нового економічного курсу, за брудні гроші скуповують  виборців Тернопільщини.
10 кращих маринадів для шашликів і барбекю
11.03.2019 10:08
Хороший стейк або свіжозловлена ​​риба гідні відправитися на решітку мангала гордими і самотніми. Як казав великий кухар Огюст Еськофье, «деталі заважають досконалості». Питання в тому, що вчинені продукти потрапляють до нас в руки нечасто. Трохи менш гідним не обійтися без свити: яскравий маринад перетворить в короля барбекю будь-який шматок м’яса. 1. Ностальгічний маринад для шашликів: цибульний-оцтовий Цей класичний простий маринад на оцті добре розм’якшує жорсткі волокна м’яса і надає йому ніжності. Кількість порцій: на 3-4 кг м’яса. Складові: оцет 150 мл (6%) цукор 70 г лавровий лист 2-3 шт. мінеральна газована вода 1,5 л ріпчаста цибуля 1 кг рослинне масло 150 мл сіль перець Приготування: Цибулю очистіть і поріжте великими півкільцями або соломкою. Добре пам’ятаєте його руками, щоб виділився сік.До цибулі додайте оцет, сіль, перець, цукор і лавровий лист. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився. Залийте мінеральною водою і рослинним маслом. Перемішайте.6 2. Балканський маринад для шашликів: з йогуртом, кінзою і солодким перцем Маринад для шашликів з йогуртом, кінзою і солодким перцем зробить м’ясо особливо делікатним і ніжним. Кількість порцій: на 2 кг м’яса. Приготування: 180 хв. Складові: червоний перець 3 шт. великі солодкі кінза 150 г (великий пучок) йогурт 600 г натуральний сік ½ лимона сіль Приготування: Заздалегідь обсмажте перці цілком на розпеченому грилі до чорноти, тоді маринад отримає аромат димку. Очистіть перці від насіння і наріжте великими кубиками або смужками. Крупно порубати кинзу, змішайте з йогуртом, додайте сік лимона, сіль і порізаний перець. Перемішайте. 3. Прованський маринад для шашликів: з пряними травами Яскраві нотки прованських трав асистують натуральному смаку м’яса, але не перебивають його. Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса. Приготування: 180 хв. Складові: оливкова олія 500 мл extra virgin олія 500 мл рафінована сік ½ лимона чебрець невеликий пучок розмарин 3-4 гілочки шавлія 2 гілочки 5-6 зубчиків часнику чорний перець крупномолотий Приготування: Змішайте оливкову і соняшникову олію. Додайте сік лимона, крупномолотий перець, гілочки зелені. Роздавите часник плоскою стороною ножа і додайте в маринад. Перемішайте. 4. Середземноморський маринад для шашликів: з томатами і базиліком Гострий і свіжий, цей маринад облагородить не дуже виразні від природи м’ясо і рибу. Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса. Приготування: 360 хв. Складові: помідори у власному соку 1 л протерті і рубані сік 1 лимона цукор 70 г каперси 1 ст. л. часник 5 зубчиків базилік 100 г оливкова олія 100 мл extra virgin сіль перець Приготування: Томатну масу змішайте з цукром і каперсами. Часник роздушіть плоскою стороною ножа або крупно наріжте, додайте в маринад. Руками крупно порвіть листя базиліка і додайте в маринад разом з оливковою олією, сіллю і перцем. Перемішайте. 5. Екзотичний маринад для шашликів: зі сметаною і апельсиновим соком Ненав’язливий, але потужний смак і цитрусова кислинка. Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса. Приготування: 360 хв. Складові: апельсин 1 шт. часник 2 ст. л. порошок базилік 2 ч. л. сушений солодкий кардамон 1 ч. л. мелений сметана 600 г (від 30%) майонез 300 г сіль перець Приготування: Дрібно натріть цедру апельсина, вичавіть з нього сік і змішайте з сушеним часником, базиліком, кардамоном. Додайте сіль, перець, сметану і майонез. Добре перемішайте. 6. Флорентійський маринад для шашликів: з лимоном і розмарином Лимон ніжніше, ніж оцет. Він розм’якшить жорсткі волокна, залишивши продуктам індивідуальність. Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса. Приготування: 180 хв. Складові: лимон 2-3 шт часник 1 головка розмарин невеликий пучок естрагон невеликий пучок оливкова олія 300 мл extra virgin рослинне масло 700 мл будь-рафінована чорний перець крупномолотий Приготування: Лимони крупно наріжте, змішайте з крупно нарізаним часником, листям розмарину і естрагону. Добре розімніть все руками, залийте оливковою і рафінованим рослинним маслом, додайте крупномолотий чорний перець. Перемішайте. 7. Пікантний: гірчично-медовий маринад для шашликів Цей соус зробить ваш шашлик пряним і пікантним. Кількість порцій: на 1 кг м’яса. Приготування: 120 хв. Складові: тархун невеликий пучок вода 100 мл мед 150 г рідкий гірчиця 150 мл із зернятками дижонская гірчиця 200 мл рослинне масло 300 мл сіль перець Приготування: Крупно порубати тархун, додайте воду, мед, два види гірчиці і рослинне масло. Додайте сіль, перець і добре перемішайте. 8. Маринад для шашликів в стилі ф’южн: з лимонним сорго на білому вині Ароматна суміш європейських і азіатських традицій. Складові: цибулю-шалот 200 г вода 100 мл біле вино 200 мл сухе 4 стебла лимонного сорго перець 2 ч. л. горошком сіль Приготування: Очистіть цибулю-шалот і крупно поріжте. До цибулі додайте воду, вино, сіль, крупно нарізане лимонне сорго. У ступці потовчіть білий перець і додайте його в маринад. Перемішайте. 9. Японський маринад для шашликів: з соєвим соусом і імбиром Чистокровний азіатський смак. Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса. Приготування: 180 хв. Складові: соєвий соус 200 мл соус теріякі 200 мл лайм 2 шт. перець чилі 1-2 шт. (за бажанням) кінза невеликий пучок імбир 100 г свіжий кунжутне масло 50 мл. Приготування: Змішайте соєвий соус з соусом теріякі. Лайм розрізати навпіл і вичавіть сік в суміш соусів. Крупно порубати кинзу і, якщо використовуєте, перець чилі і додайте в маринад. Туди ж киньте тертий або тонко нарізаний імбир. Налийте в маринад кунжутне масло і добре перемішайте. 10. Китайський маринад для шашликів: з медом на соєвому соусі З цим маринадом м’ясо придбає незвичайний слідкувати-пряний смак. Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса. Приготування: 180 хв. Складові: молоко 700 мл соєвий соус 300 мл мед 200 мл лайм 3-4 листа м’ята 3-4 гілочки сичуаньский перець 2 ч. л. Приготування: Змішайте молоко з соєвим соусом і рідким медом. Туди ж додайте листя лайма і м’яти, сичуаньский перець. Перемішайте.  Смачного!

Дочірні категорії